08.05.2023,  18:15


 

Руки двох людей на чорному столі передають один одному гроші та ключи від автомобіля

 

 

Вже у 2023 році в Україні запрацює послуга купівлі-продажу автомобіля в онлайн режимі через застосунок ДІЯ. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. 

 

КОЛИ ЗАПРАЦЮЄ НОВИЙ СЕРВІС

Вже у вересні 2023 року Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством  цифрової трансформації України переведуть весь процес купівлі-продажу транспортних засобів у цифровий формат - в ДІЮ

 

Угоду про купівлю-продаж покупець і продавець будуть оформлювати за допомогою мобільних телефонів через ДІЮ, а технічна експертиза буде проводитись лише при першій реєстрації транспортного засобу. 

А вже у червні цього року українці зможуть зареєструвати куплений автомобіль безпосередньо в автосалоні.

Даний сервіс дає можливість виключити корупційну складову всього процесу купівлі-продажу, а також дає змогу не стояти в чергах Сервісних центрів. 

 

Міністр також зазначив, що було скасовано транзитні номери які кожного року друкувались в величезній кількості. Зараз транзитний номер можна буде отримати лише за бажанням власника, якщо, наприклад він купив автомобіль у Києві, а зареєструвати планує в іншому місті. 

 

ЯКІ Є РИЗИКИ

Скасування обов’язкової технічної експертизи - є ризик для покупця купити технічно несправний автомобіль або, що ще гірше з перебитими ідентифікаційними номерами кузова та агрегатів. Напевно все ж таки покупець вимушений буде замовляти добровільно технічну експертизу, щоб не потрапити у неприємну ситуацію.

 

 

 


 

Будьте в курсі останніх новин - підписуйтесь на нас в Telegram та Viber:

 

 

 

 

 

 

ВСІ СТАТТІ

 


Автор: Редакція сервісу OCA-GO.UA

 

 

 

 

 

 

 

Дізнатись вартість страхування онлайн: 

► АВТОЦИВІЛКА

 ЗЕЛЕНА КАРТА

КАСКО

ТУРИСТИЧНА СТРАХОВКА