2023-01-18 17:10


 

Часовня у Молдові з прапором Молдови.

 

Від 10.01.2023 водії всіх автотранспортних засобів, які не зареєстровані в Молдові повинні знову сплачувати обов'язковий (дорожній) збір за користування дорогами, що також називається "віньєткою" або "податком на дороги".  Нагадуємо, що з початком війни й до 10 січня 2023 року в Молдові оформлення віньєтки було не обов'язкове!

 

 

 

Де купити віньєтку в Молдові?
1. На прикордонному пункті, у відділеннях банків
2. Онлайн на офіційному сайті: https://evinieta.gov.md/
3. Можна знайти в терміналах на заправках або в магазинах на території Молдови.

 

Яка вартість віньєтки на легковий автомобіль?

Мінімальний термін 7 днів - 4 євро, 14 днів - 8 євро, 30 днів - 16 євро, 90 днів - 45 євро, 180 днів - 85 євро та понад 180 днів -180 євро.

 

Хто має право перевірити наявність віньєтки?

Актуальність чинної віньєтки (оплати дорожнього податку) мають право перевіряти як співробітники Прикордонної поліції, так і співробітники Дорожньої поліції Республіки Молдова, а відсутність документа, що засвідчує (чека про оплату), карається штрафом.
 


Які штрафи за відсутність віньєтки?
Мінімальний штраф у цьому випадку дорівнює 2250 молдавським леям. Чим більший термін протермінування, тим вищий буде штраф.

 

Також не забувайте, що у Вас повинен бути чинний поліс Зелена карта на Ваше авто! Розрахувати вартість та купити Поліс Зелена карта можна як завжди на нашому сайті OCA-GO.UA в розділі Зелена карта. Також якщо Ви плануєте перебувати тільки в Республіці Молдова, обирайте направлення поїздки "Молдова, Азербайджан" при розрахунку вартості Зеленої карти. Дане направлення набагато дешевше, ніж повна Зелена карта, тому що діє всього у двох країнах.

 


 

 


 

   Автор: Дорошенко Владислав

 

 

Будьте в курсі останніх новин - підписуйтесь на нас в Telegram та Viber: