Останнім часом, кожен хто хоч раз перетинав кордон України, бачив які там є багато годинні черги автомобілів. Щоб зробити перетин українського кордону комфортнішим, Уряд 09.12.2021 затвердив експериментальний проект під назвою - “Електронна черга перетину кордону”. Даний проект дуже важливий для реформування умов перетину кордону України та вантажних перевезень в цілому.

 

В Постанові прописані норми запровадження електронної черги, що дає можливість впроваджувати її там, де це буде необхідно. Наразі відповідні  проекти є у Волинській, Львівській та Закарпатській областях. “Електронна черга не потребує побудови нових пунктів пропуску та залучення країни-сусіда, тому її можна впровадити набагато швидше і з меншими затратами ресурсів.

 

Що буде нового?

 

Тепер Водій заздалегідь може забронювати чергу на той час, коли він планує бути на кордоні і комфортно перетнути кордон. Або приїхати без бронювання і зареєструватися в живій черзі на місці пункту пропуску. В кожному разі водієві буде зручно планувати свій час і комфортно проходити сервісну зону перетину кордону.

 

«Ідея роботи черги доволі проста: бронювання часу, коли можна перетнути кордон. Проект дозволить швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам — не простоювати по декілька днів. Також будуть створені комфортні зони очікування. Запровадження «Електронної черги» покращить імідж нашої держави та інвестиційний клімат», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Також пам’ятайте, що при перетину кордону у водія повинен бути страховий поліс “Зелена Карта”! Розрахувати вартість та оформити можливо за посиланням ► Зелена карта.

 

Багато автомобілів на дорозі в черзі

 


13.12.2021  Ваш @oca_go_

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

► КАСКО

► Зелена карта