Знову осінь! Листя змінюється, повітря прохолодне, і в повітрі відчувається холод. Осінній догляд за автомобілем – це те, про що багато автовласників забувають, але підготувати свій автомобіль до прохолодної погоди, сезону дощів та підвищеної вологості так само важливо як і заправити авто. 

 

Слабкі місця кузовних деталей, а також залежні від температури та вологості елементи особливо сильно проявляють себе восени. Змінюються дорожні умови, що позначається на керованості транспортного засобу. Все це впливає на комфорт та безпеку руху.

 

 


    Як підготувати та доглядати за своїм авто восени?


    1) Перше та найважливіше - Технічне обслуговування:

Для початку переконайтеся у виконанні поточного технічного обслуговування автомобіля (заміна олії, гальмівних колодок, ременя ГРМ тощо). Якщо масло брудне або вийшов термін його використання, необхідно його замінити.

Перевірте рівень технічних рідин (трансмісійного мастила, гальмівної рідини, якість антифризу). Переконайтеся, що вони перевищують необхідний мінімум, і за необхідності долийте.

Перевірте гальма. Справні гальма не повинні видавати скрипи або інші нехарактерні звуки. Краще перестрахуватися та перевірити їх на СТО.


    2) Кузов

Уважно огляньте лакофарбове покриття. Якщо на ньому видно сколи або тріщини, то потрібно якнайшвидше позбутися їх. Волога прискорить корозію, після чого її буде складніше прибрати.

Частіше мийте автомобіль. Потрібно добре вимити місця під гумою, дощовиками та арками. Влітку туди потрапляє пилюка, через що ці деталі можуть гнити від вологи.

Приділіть увагу закритим порожнинам (для авто з віком 5 і більше років). По-перше, такі місця погано вентилюються, тому вразливі для корозії. А по-друге, пустотілі елементи часто забиваються пилом. Вона гігроскопічна і здатна утримувати в собі вологу кілька днів або навіть тижнів. Тому такі порожнини необхідно промити й просушити стислим повітрям.


    3) Світло

 

Передня фара чорного автомобіля.


Перевірте стан фар, задніх ліхтарів, габаритних вогнів, гальмівних та аварійних вогнів - темрява настає все раніше з кожним днем, тому робота фар може стати критичним фактором у безпеці на дорогах.

 

Якщо пластик на фарах помутнів, рекомендується відшліфувати та відполірувати їх, щоб вони сяяли яскравіше.

 

    4) Акумулятор


Перевірте акумулятор - восени навантаження на акумулятор буде більше, тому краще перевірити його стан.

Переконайтеся, що клеми та кабелі щільно прилягають, і за потреби підтягніть. Огляньте їх на предмет корозії, це також погіршує провідність. Якщо не знаєте, як це зробити правильно, зверніться до фахівця.


    5) Подбайте про скло
 

Скло завжди має бути сухим та чистим. Воно часто пітніє з різних причин. Через це виникає "плівка", яка погіршить огляд за вологої погоди.

Багато щіток склоочисника (“двірники”) підлягають заміні кожні 6-12 місяців., тому краще перевірити їх стан до початку дощового сезону.

    6) Шини

 

Огляньте шини щодо наявності дефектів і зношеності. На мокрій дорозі погіршується маневреність та збільшується гальмівний шлях. Якщо сюди додадуться лисі покришки, ймовірність аварії збільшиться в рази.

 

Автомобільне колесо.


Переконайтеся, що вони правильно накачані. Величина тиску вплине на тягу та керованість. Пам'ятайте, що в холодну пору року шини втрачають повітря швидше.
 

Підготуйте запаску, якщо її не має та перевірте її стан. Також пора згадати за зимову гуму та перевірити її стан, що бути готовим до різкої зміни погоди.

    7) Салон

Салон насамперед обстежте щодо появи вологи. Щоб зменшити її кількість та зберегти килимове покриття у чистоті, придбайте комплект гумових чи силіконових килимків, які утримують вологу.

Обов'язково огляньте гумові ущільнювачі на склі та дверях. Тріщини та деформація призводять до порушення герметичності та попадання бруду та вологи до салону.

 

    Також не забувайте за Автоцивілку - це обов’язкове страхування і повинне бути в будь-яку пору року!

 

Оформити Автоцивілку онлайн за 5 хвилин, як завжди можна на OCA-GO.UA

 

 


01.09.2022  Ваш @oca_go_

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

 КАСКО

► Зелена карта