2024-10-12 04:08


 

Дівчина з планшетом на фоні розбитого авто

 

 

Оформлення Європротоколу залежить від законодавства країни, де сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП). У багатьох європейських країнах використання Європротоколу для оформлення ДТП є досить поширеним.

 

Якщо внаслідок ДТП немає травм або загиблих, а також не завдано значної шкоди транспортним засобам, ви можете оформити подію за допомогою Європротоколу. Це означає, що водіям не потрібно викликати поліцію — достатньо заповнити стандартизований документ, який містить всю необхідну інформацію про аварію та її учасників. Цей документ є підставою для виплат страхових компенсацій. 

 

Зверніть увагу, що в більшості країн, які входять до системи "Зелена картка", бланк Європротоколу є уніфікованим, тобто його структура та назви полів однакові. Бланк та інструкція з його заповнення доступні на сайті МТСБУ.

 

Заповнювати Європротокол потрібно тією мовою, якою володіє учасник ДТП. Не підписуйте документи, якщо їх зміст вам не зрозумілий. Якщо це неможливо уникнути, вкажіть українською, що ви не розумієте зміст документа та мови, якою він складений.

 

“Важливо зазначити, що "Електронний Європротокол" не застосовується за кордоном — ним можна скористатися тільки на території України.”

 

 

 

Підписатись на Телеграм-канал OCA-GO.UA з логотипом Telegram

 

 


 

логотип OCA-GO.UA  

    Автор: OCA-GO.UA