Оновлено 17.01.2024


 

Хто відшкодовує збитки, якщо у винуватця немає дійсного страхового поліса ОСЦПВ(Автоцивілка)? 

 

В таких випадках Закон захищає постраждалого. У ситуаціях, якщо у винуватця ДТП немає Автоцивілки чи Поліс прострочено, відшкодовувати збитки потерпілому буде Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

 

Відшкодовуватиме збитки МТСБУ буде тільки якщо у Вас (потерпіла сторона) є дійсний поліс Автоцивілки!

 

 

На фоні розбитих двох автомобілів у місті чоловік та жінка розмовляють з хлопцем винним у ДТП.

 

Що робити, якщо Ви потрапили в таку ситуацію?
 

По перше не панікуйте! Дійте згідно з правилами дорожнього руху.
1. Викличте поліцію та якщо є потерпілі - швидку допомогу.
2. Зафіксуйте місце ДТП та час аварії, стан транспортних засобів.
3. Зробіть фото протоколу, пошкодженого майна та місця аварії. Якщо є можливість зробіть також фото документів винуватця.
4. Зверніться до МТСБУ на протязі 3-х робочіх днів та надайте повідомлення про ДТП у будь-якій зручній для вас формі. Зразок повідомлення по ДТП можна знайти на головному сайті МТСБУ - «Форма Повідомлення про ДТП та Заява на страхове відшкодування».


Уважно вказуйте електронну адресу при подачі заявки на неї прийде код доступу до особистого кабінету, де ви зможете відстежувати статус справи.


Важливо! Після ДТП слід зберігати пошкоджене майно (транспортні засоби) у такому стані, як після ДТП, поки його не огляне представник(Експерт) призначений МТСБУ.

В цьому випадку збитки потерпілому згідно з Законом України “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” відшкодує МТСБУ, а потім стягне цю суму з винуватця ДТП у судовому порядку.
 

Іноді винуватець ДТП без Автоцивілки не відмовляється відшкодувати збитки добровільно. Тоді достатньо отримати з нього потрібну суму грошей і видати розписку про те, що гроші отримані і жодних претензій до нього немає. Але зверніть увагу, що в цьому випадку Вам потрібно правильно оцінити завдані збитки Вашому авто.
 

В будь-якому випадку краще мати завжди дійсний страховий поліс на Ваше авто. Автоцивілка не тільки збереже Ваші кошти, тому що коштує на багато менше ніж ремонтувати чужий автомобіль, а також буде гарантувати, навіть якщо винуватець ДТП не матиме страховки на авто - Ви все одно отримаєте виплату!

 

Вчасно оформити поліс Автоцивілка

 

Сьогодні оформити поліс Автоцивілка можна онлайн не виходячи з дому. Зробити це можно самостійно через сервіс онлайн страхування OCA-GO.UA

 


 

 

ВСІ СТАТТІ

 

 


Автор: Редакція OCA-GO.UA

 

 

 

Будьте в курсі останніх новин - підписуйтесь на нас в Telegram та Viber:

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

► КАСКО

► Зелена карта