Оновлено 18.01.2024,  11:58


 

Чоловік з бородою сидить за ноутбуком, а на передньому плані зразок Поліса Автоцивілки.

 

ОСЦПВ або Автоцивілка - обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Завдяки йому, у разі дорожньо-транспортної пригоди, власник, який виступає винуватцем ситуації, не виплачуватиме компенсацію потерпілому. За нього це робитиме страхова компанія.

Нагадаємо, що Поліс Автоцивілка можна оформити як у паперовому вигляді, так і в електронному вигляді. При тому, що за змістом електронний Поліс не відрізняється від паперового та має таку ж юридичну силу. Обидва Поліси мають QR-код. Основна відмінність - електронний Поліс ОСЦПВ моментально реєструється в базі МТСБУ, і ви вже отримуєте чинний договір страхування, що дуже важливо, а паперовий поліс автоцивілки потрапляє в базу МТСБУ через деякий час, іноді це може займати декілька днів.

Але усі страхові Поліси Автоцивілки можна перевірити!  Давайте розберемо як швидко та легко перевірити дійсність Вашого Полісу.


1️⃣ Перевірити в базі МТСБУ за посиланням:   https://policy-web.mtsbu.ua/

кнопка - Перевірити поліс

  • за державним номером транспортного засобу;
  • за номером Полісу;
  • за VIN(номером кузова)

 

Ілюстрація перевірки поліса Автоцивілка на сайті МТСБУ

 

2️⃣ За номером цілодобової лінії підтримки МТСБУ тел. 0-800-608-800 або за номером телефону Страхової компанії від якої у Вас Поліс.

 


3️⃣ Просканувати QR код у Полісі. За QR кодом Ви перейдете на дані бази МТСБУ

Зразок поліса Автоцивілки


 

Результатами перевірки можуть бути наступні:

Діючий - страховий поліс зареєстрований, та діє на задану дату.

Ілюстрація результату перевірки поліса в базі МТСБУ

 

 


"Поліс не знайдений" - реєстрація невдала. В цьому випадку ще раз перевірте внесені дані і спробуйте ще раз. Якщо результат залишається таким самим, то краще зв'язатися зі страховою компанією, оскільки його документ помилково міг бути не внесений до бази.

Результат перевірки Автоцивілки в базі МТСБУ

 

 

Поліс укладений, але не діє - у цьому випадку оформлення страховки пройшло успішно(для електронного полісу), але дата початку дії ще не настала. Наприклад, якщо ви оформили поліс, з датою початку дії від 07.10.2022, а сьогодні ще 06.10.2022 жовтня, то Поліс перейде в статус “дійсний з 00:00 годин 07.10.2022.  

Результат перевірки Автоцивілки на сайті МТСБУ

 

 

 

В результаті показано декілька страховок за номером авто

Під одним державним номером може бути зареєстровано кілька Полісів та категорій транспортних засобів (легковий, мотоцикл чи автобус). Таке може трапитись, якщо цей держ.номер раніше був закріплений за іншим ТЗ(транспортним засобом). Крім того, водій міг невірно ввести держ. номер, або ж помилка знаходиться в самому документі, якої припустився страховик.

 

Оформлення Поліса ОСЦПВ (Автоцивілки)

Дізнатись яка ціна Автоцивілки на ваш автомобыль дуже просто на платформі сервісу онлайн страхування OCA-GO.UA

Також тут можна повністю самотійно оформити будь яку автостраховку онлайн 24/7 (Автоцивілка онлайн, Зелена карта онлайн, КАСКО) та навіть Туристичну страховку онлайн.

 

 


 

ВСІ СТАТТІ

 


 

 

   Автор: Дорошенко Владислав