Руки водія на кермі автомобіля

 

Кабінет Міністрів України вніс зміни і затвердив новий порядок тимчасового вилучення Посвідчення водія на транспортний засіб та повернення його власнику. 

 

Від тепер, Водій буде вважатися позбавлений права на керування транспортним засобом тільки аж після того, як відповідне рішення Суду, який розглядав справу адміністративного правопорушення, набуде чинності.

 

Якщо рішення Суду про адміністративне правопорушення не прийнято у встановлений термін, Водій має право продовжити термін тимчасового дозволу на право керування транспортним засобом або зможе повернути своє посвідчення водія, написавши відповідну Заяву.

 

Потрібно відзначити, що Заяву про повернення посвідчення водія можна буде написати, тільки коли Судом не було прийнято рішення про адміністративне правопорушення на протязі 3-х місяців. Винятком є правопорушення, передбачене ст.130 КУпАП - в цьому разі автомобіліст зможе попросити свій документ на право керування транспортним засобом назад, лише тоді, коли Суд не ухвалив  рішення про правопорушення на протязі одного року.

Текст затвердженних змін


10.12.2021  Ваш @oca_go_

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

► КАСКО

 Зелена карта