2024-04-11 20:38


 

Українськи автономери друкуються на станку

 

 

 

Кабінет Міністрів України дозволив виготовляти держномери для транспортних засобів приватним підприємствам різних форм власності. Як повідомив головний сервісний центр МВС, вищевказані номерні знаки матимуть свої серії букв.

 

Які саме можуть бути серії таких номерних знаків?

Якщо побачите на дорогах автомобіль з серією держномера: OA, OV, OS, OE, ON, OI, OK, OM, UB, UC, AG, AJ, DB або NA, то це означає, що цей номер був виготовлений приватним підприємством. Такі номерні знаки можна буде замовити для різних типів транспортних засобів та з різним типом палива. 

 

Навіщо надали таку можливість приватним підприємствам?

Цим нововведенням планують зробити для водіїв отримання адміністративних послуг більш зручнішим. Замовити номерні знаки можна буде замовити у сервісному центрі МВС, а отримати в приватному підприємстві. Для водіїв тепер відкривається більше варіантів отримання номерів.

На сьогодні поки що невідомо чисельність підприємств в Україні, які вже можуть виготовляти автомобільні номерні знаки. Відомо, щоб мати можливість такою діяльністю, треба пройти спеціальну процедуру реєстрації в Головному сервісному центрі МВС.

 

Як же автовласники зможуть замовляти номери авто у приватному підприємстві?

При реєстрації транспортного засобу у сервісному центрі МВС автовласник може як і раніше може вибрати наявний номерний знак у сервісному центрі МВС або вибрати вільну комбінацію і виготовити номер через приватне підприємство. 

Дуже зручно буде виготовлення номерного знака через підприємство для тих водіїв які реєструють свій автомобіль дистанційно. Через ДІЯ або інше.

 

 

Замовити номерний знак можна буде дистанційно - онлайн.

 

"Найближчим часом замовити собі нові або дублікат номерних знаків на авто, можна буде через сервіс OCA-GO.UA. Про відкриття таких можливостей буде додатково проінформовано всіх користувачів. 

Слідкуйте за нами у соціальних мережах".

 

Підписатись на Телеграм-канал OCA-GO.UA з логотипом Telegram

 

Також хочемо нагадати, що найближчим часом планують прийняти законопроект №10158, який дозволить при перереєстрації вживаного автомобіля, не міняти номерний знак впродовж 10 днів. Тобто після оформлення договору купівлі-продажу авто новий автовласник повинен буде отримати нові номерні знаки протягом 10 днів.

 

 

ВСІ СТАТТІ

 

 


 

   

    Автор: Дорошенко Владислав

 

 

 

 

Перейти на сторінку оформлення Автоцивілки з економією 20%. Жовте авто на синьому фоні.

 

Перейти на сторінку оформлення Поліса Зелена карта, кешбек до 10%. Щаслива дівчина на зеленому фоні