Наїзд на пішохода - один з найпоширеніших видів ДТП, причому найчастіше відбувається це в темний час доби. З настанням осені темніти починає раніше, видимість на дорогах помітно погіршується, а з відключенням електрики - видимість ще менша, в результаті аварій стає більше і все частіше під колеса автомобілів потрапляють пішоходи.

 

Це обумовлено тим, що помітити людину, не позначену елементами, що відбивають світло, яка переходить проїжджу частину, або йде по узбіччю, досить складно.

 

Основна проблема полягає в тому, що найчастіше пішоходи вважають, нібито водій автомобіля бачить їх, і без необхідної обережності виходять на проїжджу частину. Водночас водій занадто пізно помічає пішохода, який в темряві й при світлі зустрічних фар зливається з асфальтом.

 

Рекомендації, які допоможуть водіям завчасно побачити вас на дорозі та відповідно зреагувати:

 

  • одягати світлий та яскравий одяг;

  • використовуй світловідбивні елементи — флікери. Вішати їх на сумки, одяг, рюкзаки (бажано на висоті стегна). Найбільш помітними є флікери білого або лимонно-жовтого світла. ;

  • підсвічуйте дорогу ліхтариком, переходь проїжджу частину лише в установлених місцях та лише після того, як переконаєтесь, що водій Вас помітив;

  • не використовуйте навушники на вулиці та не відволікайтесь на телефон;

  • за можливості користуйтесь хідниками;

  • будьте дуже уважними на дорозі;

  • супроводжуйте дітей, слідкуйте, щоб вони не вибігали на дорогу, та навчайте їх правил дорожнього руху.

 

Декілька пешеходів на переході в темний час доби.

 

Всі учасники дорожнього руху - перегляньте свою поведінку на дорозі - будьте максимально уважними та обережними, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Одягайтесь помітно та переходьте дорогу тільки в дозволених місцях. Водії, не нехтуйте пасками безпеки та правилами маневрування, перевірте гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження. Будьте відповідальними пішоходами та водіями! 

 


17.11.2022  Ваш @oca_go_

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

► КАСКО

► Зелена карта