2024-04-25 17:12


 

Людина тримає калькулятор у руці і показує іншій людині розрахунок

 

 

24 квітня 2024 року Верховна Рада України проголосувала у першому читанні за законопроект №10380, який дозволяє розмитнювати транспортні засоби у застосунку ДІЯ.

 

Голова Мінцифри - Михайло Федоров повідомив наступне:

 

“Це допоможе прибрати з оцінки автомобіля людський фактор. Весь процес розмитнення тепер буде проходити онлайн, а “Дія” допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнув інформацію про транспортний засіб по VIN-коду.”

 

“Розмитнення авто у “Дії” може стати показним кейсом того, як змінюється митниця, коли немає людського фактора” - Михайло Федоров.

 

Як повідомляє Урядовий портал, сьогодні розмитнення автомобіля в Україні є непрозорим, через це Україна щороку втрачає від 50 до 150 млн. гривень на рік. тому, що зараз митники можуть на власний розгляд встановлювати митну вартість авто, з якої вираховується податок.

 

Після ухвалення нового Закону, для розрахунку ціни розмитнення використовуватимуть лише сталі характеристики авто, на які не зможе впливати людина. А інформація про вартість буде перевірятись в базі історичних даних.

 

Мінцифри створить Базу на основі даних митниці. У системі буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і обʼєм двигуна. Усе це дозволить автоматично розрахувати справедливу митну вартість для автівки.  

 

Планується, що весь процес оформлення онлайн буде займати не більше ніж годину.

 

Таблиця як працює розмитнення авто в Дія

 

 

Як саме буде проходити розмитнення авто в Дія?

 

Користувач авторизувавшись в Дія, обирає цю послугу, вводить VIN-код, фактурну вартість транспортного засобу та додаткові дані авто. Після чого Дія самостійно порахує митні платежі на основі введених даних і створить митну декларацію. Користувач перевіряє декларацію та підписує її. Дія відправить підписану декларацію до митниці. Після цього відбувається пошук вартості автомобіля у Базі даних. Потім користувач сплачує митні платежі. 

 

Все, автомобіль може перетинати кордон.

 

Підписатись на Телеграм-канал OCA-GO.UA з логотипом Telegram

 

 

 

ВСІ СТАТТІ

 


 

логотип OCA-GO.UA 

    Автор: OCA-GO.UA

 

 

 

 

Перейти на сторінку оформлення Автоцивілки з економією 20%. Жовте авто на синьому фоні.

 

Перейти на сторінку оформлення Поліса Зелена карта, кешбек до 10%. Щаслива дівчина на зеленому фоні