2022-09-29 14:59


 

З 1 жовтня по 1 травня згідно з правилами дорожнього руху в Україні на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами потрібно вмикати денні ходові вогні, а в разі відсутності - ближнє світло фар, у будь-який час доби!  

Такі заходи вживаються для підвищення безпеки руху на дорогах та забезпечення достатньої видимості транспортного засобу для всіх учасників дорожнього руху. Оскільки тривалість дня суттєво скорочується, погодні умови стають більш несприятливі та непередбачувані - дощі, тумани.... Саме включене світло фар зробить Ваше авто помітним на дорозі за будь-якої погоди. Тож ризик потрапити в ДТП суттєво знизиться.

У разі порушення даних вимог передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 грн (ч. 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

Червоний автоміль на трасі з увімкнутими фарами.

 

Також для більшої безпеки на дорозі водіям рекомендують:

  • Збільшити дистанцію.
  • Дотримуватися безпечної швидкості.
  • Триматися правого краю дороги. Трапляється, що водії в умовах поганої видимості виїжджають на середину дороги. Якщо ваш транспортний засіб буде їхати якомога ближче до краю проїзної частини, ризик зіткнення із зустрічним транспортним засобом мінімізується.
  • Увімкнути обігрів скла. 
  • Уникати небезпечних маневрів, передусім обгону. 
  • За повної відсутності видимості потрібно з’їхати на узбіччя й залишити увімкненими габарити та фари. Інколи найкраще рішення — перечекати негоду.

 

 

 

 


Автор: Редакція OCA-GO.UA

 

 

 

Будьте в курсі останніх новин - підписуйтесь на нас в Telegram та Viber:

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Дізнатись вартість онлайн: 

Автоцивілка

► Туристична страховка

► КАСКО

 Зелена карта