2023-11-20 01:24


 

Дівчина за кермом автомобіля на колінах в неї сумка, а в руці телефон

 

 

– Смартфон за кермом авто

– Їжа за кермом авто

– Похмілля

– Турбота про власну зовнішність

– Електронні помічники

 

 

Як уникнути аварії, коли Ви за кермом автомобіля? Головне тут, безумовно, дотримуватись правил дорожнього руху. Але існує перелік небезпечних звичок за кермом, які можуть насправді призвести до аварії на дорозі.

 

 

Смартфон за кермом авто

Немає різниці, що робити з телефоном  -  розмовляти, дивитись відео, писати смс тощо… Все це дуже сильно відволікає і може призвести до того, що водій на якусь мить втратить пильність там де потрібно було бути сконцентрованим на керуванні. Для того, щоб розмовляти через телефон - використовуйте гарнітуру або аудіосистему автомобіля.

 

 

Їжа за кермом авто

Керувати автомобілем та одночасно їсти або пити - це вкрай небезпечно. Водій не просто втрачає концентрацію уваги, але і періодично може кинути кермо, щоб взяти в руки бутерброд або склянку води. Їсти та пити за кермом не можна.

 

 

Похмілля

У такому стані, що наступає на другий день після надмірного вживання алкоголю, людину турбує головний біль, нудота, сильна спрага, озноб та порушення роботи серця. Керування автомобілем в алкогольному стані - це злочин, але керування на похмілля може бути не менш небезпечним. Тому краще утриматися від керування автомобілем в такому стані.

 

 

 

Турбота про власну зовнішність

Є у деяких водіїв поспішаючи з ранку, погана звичка залишити якісь справи на час коли буде у дорозі. Наприклад зробити зачіску, зробити макіяж або навіть поголитися. Можливо це і є нормально, але не тоді коли треба бути за кермом автомобіля. Це можна робити на пасажирському сидінні та вкрай небезпечно робити під час керування.

 

 

Електронні помічники

В сучасному автомобілі дуже багато електронних систем помічників, які допомагають та полегшують водієві життя. Це можуть бути - парктроніки, відеокамери, круїз контроль, системи автоматичного паркування та керування автомобілем тощо. Але все ж таки навіть інженери які спроектували всі ці допоміжні системи не радять на 100% покладатися на них. Навіть найдосконаліші комп’ютери не можуть враховувати всі можливі нюанси на дорозі. Треба все ж таки тримати все під своїм контролем та не втрачати пильність.

 

 

ВСІ СТАТТІ

 


Автор: Редакція OCA-GO.UA