2024-06-18 17:34


 

Водій вмикає кондиціонер в авто

 

 

 

Не можна вмикати кондиціонер у спеку одразу після запуску двигуна. Це головне правило. 

 

Краще почекати кілька хвилин та провітрити салон автомобіля. Адже у спекотну погоду салон автомобіля сильно нагрівається. Розігрітий пластик оздоблення салону може виділяти шкідливі речовини. Водій та пасажири починають дихати таким повітрям, а кондиціонер починає ганяти таке повітря по салону, тим самим підсилює шкідливість повітря в автомобілі. 

 

Також потрібно не забувати, що нагрівається і випарник кондиціонера. Якщо його не почистили, то через повітропроводи в салон потрапляють ще й бактерії, що можуть викликати застудні захворювання. Тож радимо спочатку випустити з салону розпечене повітря, тим самим збережете собі здоров’я і кондиціонеру буде потім легше охолодити повітря салону.

 

 

Ще одна причина за якої радимо не вмикати одразу кондиціонер 

 

Компресор кондиціонера обертається завдяки двигуну автомобіля. А на двигун після запуску припадає підвищене навантаження. Двигуну потрібна енергія для того, щоб провернути колінвал, а тут ще й додатково кондиціонер. Це буде зайвим навантаженням для двигуна вашого автомобіля.

 

Акумулятор теж повинен видавати підвищений пусковий струм. Тобто, якщо постійно користуватись кондиціонером, то може так трапитись, що ваш акумулятор буде мати хронічний недозаряд.

 

 

Підписатись на Телеграм-канал OCA-GO.UA з логотипом Telegram

 

 

ВСІ СТАТТІ

 

 


 

 

логотип OCA-GO.UA 

    Автор: OCA-GO.UA

 

 

 

 

Перейти на сторінку оформлення Автоцивілки з економією 20%. Жовте авто на синьому фоні.

 

Перейти на сторінку оформлення Поліса Зелена карта, кешбек до 10%. Щаслива дівчина на зеленому фоні