2023-12-24 17:27


 

Багатополосна дорога з автомобілями у місті ввечері.

 

 

Впровадження додаткових обстежень водіїв, старшим за 65 років, повернення на дороги України автомобілів-фантомів, можливість впровадження обов’язкового техогляду транспортних засобів. Ми спробували розібратись, що вже в наступному році чекає на автомобілістів України.

 

 

Додаткові обстеження водіїв, старших за 65 років

 

Вже з 1 січня 2024 як і в Європі вступлять в дію нові норми ЄС. Водіям 65+ для продовження терміну дії прав, необхідно буде пройти психологічне обстеження. Дана вимога має підвищити безпеку дорожнього руху та зменшити кількість ДТП. Під час проходження психологічних тестів для водіїв похилого віку виявлятимуть можливі складнощі з концентрацією та буде оцінюватися загальний психологічний стан. Але автоексперти вважають, що в Україні ця норма поки що не зможе запрацювати повною мірою як в ЄС. 

 

 

Повернення патрульних автомобілів-фантомів

 

Вже у 2024 році повинні повернутися на дороги крани патрульні автомобілі-фантоми - вони слідкуватимуть за правопорядком. З їхньою допомогою поліція непомітно фіксуватиме порушення ПДР на наших дорогах. Дані автомобілі вже з'явились в січні 2022, але зникли з доріг після того, як почалося повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ в Україну. 

Про це повідомляє автоексперт Олександр Федченко у статті “Факти Life”

 

 

Чи буде все ж таки обов’язковий техогляд?

 

Питання про проходження обов’язкового технічного контролю автомобілів в Україні є актуальним вже кілька років. Україна є єдиною країною у Європі де транспортні засоби не проходять його. Європейський Союз давно наполягає на тому, щоб Україна запровадила дану норму, але на сьогодні це складно виконати технічно. Тому у 2024 році питання ОТК залишається на паузі.

 

 

Отримати посвідчення водія без автошколи

 

22 листопада 2023 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів, що дозволяє українцям складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без проходження навчання в автошколі. Гадаємо, що у 2024 році цією можливістю вже будуть користуватися активно молоді водії.

Приєднатись до Телеграм-каналу OCA-GO.UA, блакитний фон

 

 

Заплановані зміни до Правил дорожнього руху на 2024 рік

 

Нові штрафи за перевищення швидкості: Планується прибрати “нештрафовані” 20 км/год при перевищенні швидкості. Навіть незначне перевищення швидкості на 5 км/год може призвести до значного штрафу. 

 

Дрифт: Дрифт планують зробити порушенням ПДР. За перше порушення пропонують штраф, а за повторні можливо і втрата посвідчення водія.

 

Шумові норми: Потрібно буде слідкувати за шумом який видає автомобіль. За порушення норм пропонують наказувати штрафом.

 

Обмеження на нічну їзду для молодих водій: Планується зробити обмеження їзди молодих водіїв у нічний час з 00:00 до 6:00 годин. Це обмеження застосовуватиметься в Україні та за кордоном для українців та іноземців.

Всі ці зміни спрямовані на покращення безпеки дорожнього руху та зменшення аварійності на дорогах.

 

 

ВСІ СТАТТІ

 


 

   

  Автор: Редакція OCA-GO.UA

 

 

 


 

 

Перейти на сторінку оформлення Автоцивілки з економією 20%. Жовте авто на синьому фоні.

 

Перейти на сторінку оформлення Поліса Зелена карта, кешбек до 10%. Щаслива дівчина на зеленому фоні