2023-11-27 17:57


 

Білий автомобіль на засніженній дорозі за містом серед лісу

 

 

 

1. Різкі маневри

Під час поганих погодних умов - снігу або дощу, треба уникати різких маневрів. Це може призвести до фатальних наслідків. 

 

Які можуть бути різкі маневри?

 

Це може бути різке гальмування та навпаки, різке прискорення або різка зміна смуги руху. Такі дії можуть призвести до втрати зчеплення з дорожнім полотном та дорожньо-транспортній пригоді.

 

2. Не дотримуватися дистанції

Дотримуватись дистанції при поганих погодних умовах також, в край важливо. Слідкуйте за дистанцією між Вами та автомобілем, який рухається попереду. Бажано навіть збільшити дистанцію. Це дасть можливість безпечно зреагувати в екстреній ситуації та запобігти зіткненню. 

 

3. Забувати увімкнути фари

Візьміть собі за правило, обов’язково вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні. Це дасть можливість зробити ваш автомобіль більш помітним в непогоду.

 

 

 

4. Використовувати круїз-контроль

Використовувати круїз-контроль в непередбачуваних погодних умовах не рекомендується. Цей електронний помічник тільки ускладнить вашу реакцію на зміну дорожніх обставин. 

 

5. Погана гума та інші проблеми

Необхідно завчасно підготувати свій автомобіль до осінньо-зимового періоду. Якщо на вулиці сніг, а на авто і досі стоять літні шини, то їхати на такому автомобіль дуже небезпечно та безвідповідально. 

Також не можна та небезпечно використовувати автомобіль з несправними очисниками скла, перегорілими ліхтарями, несправними гальмами тощо.

 

 

ВСІ СТАТТІ

 

 


Автор: Владислав Дорошенко